Tools4education

Innovative and practical supplies for education

Over Tools4education

Mijn naam is Sanne Kuiper. Sinds 2004 werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs, per oktober 2014 de eigenaar van Tools4education en inmiddels moeder van Julan en Lucie (2016 en 2018).

Als kind heb ik op een Jenaplan school gezeten. Een belangrijke fase in mijn leven, waarin ik al veel mooie ideeën over onderwijs heb opgedaan. Tijdens mijn vervolgopleidingen heb ik heel bewust gekozen voor stages op scholen met verschillende soorten onderwijs, zoals Dalton, regulier, Montessori, Jenaplan, om zo veel mogelijk te zien, te horen, te proeven, te ruiken en te voelen…

Een aantal jaar heb ik groep 3, 4 of een combinatiegroep 3/4 gehad. Hierna heb ik een aantal jaar met kinderen van groep 1 t/m 4 gewerkt en aansluitend een paar jaar met kinderen van groep 5 t/m 8. Een mooie reis van het altijd magische proces van het leren lezen in de onder-/middenbouw tot het werken met de pré-pubers in de bovenbouw. Sinds september 2017 geef ik technieklessen aan kinderen van 3 t/m 13 jaar.

Vol enthousiasme werk ik met en voor kinderen, gericht op ontwikkelen, oplossingsgericht denken, kwaliteit, mooie producten en aandacht voor elkaar en onze omgeving. Gericht op de toekomst met een innoverende, vernieuwende visie. Dit alles natuurlijk met het kind als uitgangspunt.

Naast de uitdaging om voor de kinderen een inhoudelijk sterk aanbod te creëren en een mooie leeromgeving te verzorgen, ben ik ook altijd op zoek naar praktische oplossingen voor de leerkracht.

Zo ontwikkelde ik al vroeg in mijn carrière ‘De Zelfstandigwerkschijf’. Met aanmoediging van mijn collega’s, die er destijds al erg enthousiast over waren, heb ik de stap gezet om de Zelfstandigwerkschijf vast te laten leggen als mijn eigendom en uit te laten geven. Na de schijf een aantal jaar via een externe partij verkocht te hebben, zet ik nu de stap om ze in eigen beheer uit te geven. Gesterkt door de vele positieve reacties van diverse scholen die De Zelfstandigwerkschijf al enige tijd gebruiken.

Het onderwijs is continu in beweging. We ontwikkelen op de werkvloer zó veel mooie ideeën en producten. Heb je zelf iets moois ontwikkeld wat je graag met anderen wilt delen? Of ben je op zoek naar iets wat je via de reguliere wegen niet kunt krijgen? Neem dan contact met me op!

Zo zie ik de toekomst van mijn bedrijf op dit moment. Sámen, vanaf de werkvloer kijken wat nodig is, waar behoefte aan is. Laat je het me weten?